Witam. Chciałem napisac e-mail w sprawie pociagu nr 428 (tego, że nie zatrzymuje się w goczałkowicach), ale e-mail na stronie przewozyregionalne.pl jest nieaktualny… Ktoś wie jaki jest obecny ich adres?
Poniżej treść listu. Czy mam jakąkolwiek szansę na uwzględnienie prośby?
Witam. Pisze do Państwa z prośbą.
Obecny rozkład jazdy jest bardzo dobry, jednak jedna rzecz mnie w nim przeraża. Z Bielska do Goczałkowic między 20 a 22 nie kursuje żaden (!) pociąg. Pociągi odjeżdżają o 19:50 a następny o 22:13 - czyli prawie 2,5 godziny bez pociągu. O godzinie 21:21 odjeżdża pociąg numer 428 relacji Zwardoń - Katowice. Zatrzymuje się on na takich małych przystankach jak Czechowice-Dziedzice Przystanek czy Bielsko-Biała Północ, jednak na stacji gdzie zatrzymują się wszystkie pociągi osobowe, przyspieszone a nawet pociąg interREGIO, czyli w Goczałkowicach, pociąg się nie zatrzymuje! W dodatku na dworcu zawsze podawana jest myląca informacja, ponieważ nie jest powiedziane na których stacjach pociąg się nie zatrzymuje. Owszem, jest informacja o tym, że pociąg na trasie Czechowice - Katowice jest przyspieszony jednak wszystkie inne pociągi przyspieszone w Goczałkowicach się zatrzymują.
I tutaj moja prośba. Czy jest możliwość aby dokonać minimalnej wręcz korekty rozkładu i uwzględnić Goczałkowice jako przystanek, na którym zatrzymuje się ten pociąg. Wiem, że nie jestem jedyną osobą, której ta zmiana bardzo przeszkadza, bo jest wiele osób, które kończąc zmianę w pracy o 20 nie mają możliwości dostania się do swojego domu! I piszę również w ich imieniu.
Liczę na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby, w końcu to nie jest prośba o zmianę godziny kursowania pociągu a tylko o uwzględnienie jednego przystanku więcej w biegu pociągu.